Slik utbetaler du feriepenger sluttoppgjør i NettLønn.

1. Gå til fanen «Feriepenger» under «Lønnsposter». Dersom den ansatte har feriepenger til gode for forrige år, huk av for denne først. Merk kun den ansatte som skal ha utbetalt sluttoppgjør.
  2. Endre antall dager med trekk i lønn hvis nødvendig. Generelt skal man da kun trekke for de feriedagene den ansatte har tatt ut fra 01.01.ÅÅ – måneden sluttoppgjøret skal utbetales.
  3. Trykk «Generer» og gå tilbake til lønnsposter.
  4. Sjekk at feriepenger fra i fjor nå ligger på den aktuelle ansatte
  5. Legg til eventuelle andre variable poster (overtid, feriedager til gode eller annet)
  6. Velg fanen «Feriepenger» igjen, og huk av for dette året og merk den aktuelle ansatte
  7. Fjern haken / juster antall dager for trekk i lønn og trykk generer
  8. Sjekk at feriepenger dette år nå ligger under «Lønnsposter» på den ansatte. Det beregnes automatisk skatt på feriepenger opptjent i inneværende år (korrekt).