Expense Management.

Simplified. For you.

1.    Kom igang - Brukere

NettLønn Expense Premium gjør det muligt att rapportere forretnings- og reiseutgifter ved hjelp av nettleseren og mobilappen vår. Løsningen gir deg også en oversikt over alle dine rapporter, meldinger og personlige innstillinger.

Att lage ett nytt konto

Når organisasjonen din inviterer deg til å bruke Nettlønn Expense Premium, mottar du invitasjonen i en velkomst-e-post som inneholder litt bakgrunnsinformasjon og en lenke du bruker for å aktivere brukerkontoen din. Invitasjonen kommer fra personen som administrerer organisasjonen du skal sende utgiftsrapporter til.

Klikk på Aktiver konto i e-posten.

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Når du blir bedt om det, skriv inn for- og etternavn og et sterkt passord. Klikk på Opprett konto. NettLønn Expense oppretter kontoen din og logger deg på. Du vil motta en e-post som inneholder en lenke for å hjelpe deg med å laste ned mobil-appen for din mobile enhet.

2.    Last ned appen

Du kan laste ned vår app fra Apples App Store eller Google Play. Søkord «NettLønn Expense Premium». Når du har lastet ned og installert den, åpner du appen og logger på med din epost og passord.

Hvis du tilhører mer enn en organisasjon, kan du enkelt bytte mellom organisasjoner ved å sveipe sidelengs øverst på skjermen.

Kvitteringer i inboksen din

Herfra kan du videresende eventuelle kvitteringer du mottar på e-post til expense@nettlonnexpense.findity.com. Husk at du må sende kvitteringen fra en e-postadresse knyttet til Findity-brukerkontoen din. Du kan legge til flere e-postadresser ved å bruke nettleseren til å logge på Nettlønn expense og gå til Innstillinger og skrive dem inn i Ytterligere e-postadresser.

Appen bruker systemspråket på din telefon. Hvis det er Norsk, blir appen presentert på Norsk.

Første inloggning og nettside

Når du har opprettet konto er det viktig att du oppdaterer addressen din. Dette gør du på hjemmesidan: https://nettlonnexpense.findity.com/ og under instillinger.

Hvis du önsker att bruke nettleseren i stedet för appen går det fint att lage og godkjenne utegg den veien.

3.    Opprette utlegg, Km godtgørelse og Diettgodtgørelse

Opprette utlegg

Trykk på Pluss og velg Ny utgift.

Appen starter enhetens kamera slik at du kan ta et bilde av kvitteringen. Hvis du bare vil ha et bilde av kvitteringen og ikke bakgrunnen den er på, trykker du på Beskjær, plasser beskjæringskonturen over kvitteringen og ta et bilde.

Du kan legge til et bilde av kvitteringen senere eller legge til et du allerede har mottatt og lagret i bildebiblioteket. For å få tilgang til disse alternativene, trykk på Avbryt eller tilbakepilen når kameraet starter.

Appen analyserer kvitteringen din og foreslår automatisk beløp, mva, dato og valuta.

Sjekk at appen har skannet informasjonen riktig. Hvis du trenger å gjøre en endring, trykk på feltet du vil endre og skriv inn informasjonen manuelt.

Hvis appen ikke allerede har gjort det, fyll ut eventuell ytterligere informasjon og velg utgiftskategori.

Administratoren for organisasjonen din bestemmer hvilke felt du må fylle ut.

MERK! Hvis organisasjonen din bruker kontrollnummer, vil et unikt nummer for hver kvittering være synlig i kameravisningen. Noter dette nummeret på kvitteringen før du fotograferer det.

Representation og annet

Trykk på Pluss og velg Ny utlegg.

Legg til kvitteringen som beskrevet ovenfor.

Sjekk informasjonen appen foreslår og velg riktig utgiftskategori basert på om det er intern eller ekstern representasjon.

Spesifiser hvilken type underholdning/bevertning utgiften din gjelder, for eksempel lunsj, middag, kaffe eller noe annet.

Skriv inn hvor mange gjester som var der. Trykk på Pluss for å legge til flere gjester. Du kan også legge ved en gjesteliste hvis du ikke vil legge inn hver gjests detaljer manuelt. Dette gjør du ved å legge til et vedlegg (Bilagor) nederst på skjermen.

KM godtgørelse

Trykk på Pluss og velg Ny kjørelengde.

Skriv inn reisens detaljer.

Organisasjonen din bestemmer kompensasjon per kilometer og hvilke kjøretøytyper du kan velge.

Er kompensasjonen feil eller er kjøretøytypen din ikke tilgjengelig? Gi beskjed til organisasjonens administrator.

För passasjer, angi navn på de passagerer i kommenterene.

Hvis du har tillhenger eller har åkt på grusvei, finns det mulighet att angi dette på godtgørelsen.

A picture containing graphical user interface

Description automatically generated

Diettgodtgørelse

Trykk på Pluss og velg Diettgodtgørelse (Subsistence Allowance).

Velg rett diett type som er oppsatt. Det finns Dietttyper før Innland, Utland og hvis det er med eller uten overnattning.

Skriv inn reisens detaljer. Du må spesifisere reisemålet ditt og når reisen startet og sluttet.

Når du reiser til utlandet, må du spesifisere når reisen startet i hjemlandet, hvor du reiste til og når du ankom destinasjonen. Til slutt, skriv inn når du forlot landet du besøkte og når reisen ble avsluttet i hjemlandet. Du kan legge til flere destinasjoner hvis du har besøkt mer enn ett land.

Under Mat og overnatting skriver du inn eventuelle utgifter bedriften har betalt direkte slik at godtgjørelsen kan beregnes riktig for skatt. Bedrifter betaler ofte for overnatting, og det er derfor det allerede er valgt.

Graphical user interface, text, application
Description automatically generated

4.    Innlevering av utgifter til din arbeidsgiver

Du finner dine utgifter på Oversikt, under Ikke innsendte utgifter.

Trykk på Pluss og velg Opprett utgiftsrapport.

Skriv inn et navn for utgiftsrapporten og velg utgiftene du vil inkludere i den.

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

Klikk på Forhåndsvisning for å se rapporten før du sender den. Sjekk at all informasjon og bilder er korrekte.

Hvis du vil sende den inn senere, klikker du på Lagre. Du finner dine lagrede rapporter på Oversikt under Ikke innsendte rapporter.

For å sende inn utgiftsrapporten umiddelbart, klikk på Send. Da blir utlegget sent till godkjenner før att godkjenne rapporten.

5.    Att godkjenne utlegg

Brukere som skall godkjenne – gør dette best i appen. Ringe klockan till høyre om Pluss ikonet viser på att det finnes noe att gjøre. Det finns 2 deler: To do der man ser vilke rapporter som er redo før håndtering. Velger man det, har man mulighet att se vem utleggsrapporten tillhører og att godkjenne / avvise den.