Her er årsak:
Hvis brukt måltidstrekk og antall er minus, så reduseres dagene
tilsvarende og satsen blir feil som følge av at antall dager blir
feil hos skatteetaten.
Da antall feltene under lønnsposter brukes til rapportere antall
dager, må derfor måltidstrekk redusere satsen, slik at man kun
bruker en lønnsart (nemlig diettarten).
Løsningsforslag er at korrigeringen gjøres på egen lønnskjøring.
der reverserer det som er feil og retter opp.
Husk å sette riktig utbetalingsdato under lønnskjøring.
Har dere faste lønnsposter, kan disse fjernes midlertidig ved å
velge F-knappen.
Vedrørende a-melding, skal dere velge a-melding manuell.
Under fane 1. Opprett ansattdata er det VIKTIG at dere setter
hake på kopier fra arkiv. Når ansatte er opprettet velges
fane 3. Lag a-melding velg måned og Lag. Til slutt send inn ved
å velge fane 5. send og motta altinn.