NETTLØNN LISENSAVTALE 


Ved å ta i bruk og bruke internettløsningen fra Adato AS (som Leverandør), bekrefter Kunden at avtalen er lest, forstått og aksepterer å være bundet av bestemmelsene i denne avtalen som gjelder for de relevante programmene og tjenestene fra Leverandøren.  

 

Les derfor hele avtalen nøye.  

 

Dersom Kunden ikke aksepterer avtalebestemmelsene, har Kunden ikke rett til å benytte programmer og/eller tjenester fra Leverandøren.  

 

Dersom Kunden ikke aksepterer denne avtalen, må kunden avbryte registreringen og avslutte bruken av alle Leverandøren sine programmer og tjenester.  

 

“Kunden” er en person, fysisk eller juridisk, som inngår denne avtalen med Leverandøren, og som Leverandøren forholder seg til. “Bruker” er kunden selv, eller en person som av kunden er gitt tillatelse til å benytte tjenestene i overensstemmelse med de rettigheter og plikter som følger av denne avtale.  

 

Avtalen trer i kraft med underskrivelse.   

 

 

                  

    1 AVTALENS FORMÅL OG OMFANG     

   

Avtalen har til hensikt å regulere forholdet mellom Kunde og Adato AS (som Leverandør) av system/tjenester, se bilag 1 produkt.    

   

Bilag til avtalen:   

   

    Bilag 1. Produkt   

    Bilag 2. Kommersielle vilkår.   

   

Hvis det er motstrid mellom Avtalen og bilag, skal Avtalen gå foran bilag, yngre bilag gjelder foran eldre bilag. Databehandleravtalen og retningslinjer for akseptabel bruk går foran alle andre bilag og Avtalen.   

   

Følgende vedlegg utgjør en integrert del av avtalen: DatabehandleravtaleSikkerhetspolicy og PersonvernerklæringDu finner en total oversikt over alle vedleggene på hjemmesiden til NettLønn i kunnskapsbasen under "Vilkår og Sikkerhet".

 

Denne Avtalen med tilhørende bilag, henvisninger og vedlegg utgjør den hele og fulle relasjonen mellom Leverandøren og Kunden.   

   

 

Definisjoner:   

   

-  Virkedager:     

 

Med virkedager menes de dagene som ikke er lørdager, søndager og offentlige høytids- og helligdager. Videre regnes ikke julaften og nyttårsaften som virkedager.   

   

Leveringstider:     

Defineres i forhold til levert produkt og om produktet inneholder tjenesteleveranse.    

   

Kjernetid:     

Den del av dekningstiden hvor alle Leverandørens tjenester er tilgjengelig for Kunden.   

   

   

    2. LEVERANDØRENS ANSVAR OG KOMPETANSE   

 

Leverandøren forplikter seg til å:   

  • Være til rådighet for å yte kvalifisert bistand   
  • Ivareta Kundens interesser på best mulig måte og til enhver tid innestå for tilstrekkelig faglig og administrativ kompetanse samt maskinell kapasitet
  • Utpeke eget kontaktpunkt (payroll.labs@ecit.no) og meddele til Kundens personer i dens organisasjon vedrørende forsinkelser, andre uforutsette hendelser og bestilling/oppfølging av ekstraordinære tjenester    

   

   

    3. INFORMASJON OG PLIKTER   

   

  1. 3.1 GENERELT 

   

Partene forplikter seg til å legge forholdene til rette, slik at oppgaver som skal utføres av den annen part kan utføres i henhold til Avtale.   

   

Partene er gjensidig forpliktet til å:     

  • Umiddelbart informere hverandre om uautorisert bruk av tjenestene eller forsøk på dette.   
  • Varsle ved konstatert eller forventet forsinkelse.   
  • Informere om saker/forhold som man antar vil ha betydning for den annen part i henhold til avtalen.   

   

   

    4. PRISBESTEMMELSER   

 

    4.1 GENERELT 

   

Alle priser i denne avtalen er oppgitt i NOK og er eksklusive MVA. 

 

    4.2 PRISENDRINGER 

   

Prisene kan uten varsel justeres ved hvert årsskifte i henhold til endringen i konsumprisindeksen. Ellers kan prisene justeres med minimum én måneds varsel.    

 
 

    5. FAKTURERINGS- OG BETALINGSBESTEMMELSER   

   

5.1 FAKTURERING 

   

Alle produkter og tjenester som avtalen regulerer og som naturlig hører inn under denne Avtalen og som utføres av Leverandør skal til enhver tid faktureres Kunde.   

Kunden vil bli fakturert månedlig etterskuddsvis basert på en til enhver tid gjeldende priser.   

   

5.2 BETALINGSFRIST 

   

Betalingsfrist er 14 dager fra fakturadato.    

   

 

    6. KONTROLL   

   

Ansatte hos Kunden eller annen person autorisert av Kunden, kan foreta kontroll hos Leverandøren etter nærmere avtale. Kontrollen er begrenset til å gjelde alle dokumenter som er relevante for denne Avtalen og Kundens egne kunder.   

 

 
 

    7. MISLIGHOLD FRA LEVERANDØRENS SIDE     

   

Mislighold foreligger dersom Leverandøren ikke oppfyller sine forpliktelser i henhold til Avtalen, og dette ikke skyldes forhold som nevnt i punkt 9, eller forhold som den andre parten har ansvaret eller risikoen for. Mislighold omfatter ikke svikt i forhold som Leverandøren ikke har kontroll over, herunder, men ikke begrenset til forhold hos skytjenesteleverandøren.   

 

Arbeidet med å avhjelpe mislighold skal påbegynnes og gjennomføres så raskt som mulig etter at Leverandøren har fått melding om problemet.   

 
 

7.1 TILBAKEHOLDELSE AV YTELSE 

   

Ved mislighold som ikke er regulert i denne Avtalen eller i bilag 2, kan Kunden holde tilbake sin motytelse, men ikke åpenbart mer enn det som synes påkrevd for å avhjelpe virkningen av misligholdet, inntil forholdet er brakt i overensstemmelse med avtalens bestemmelser.   

 
 

7.2 PRISAVSLAG 

Ved mislighold fra Leverandørens side har Kunden krav på forholdsmessig prisavslag.  
 

 

7.3 ERSTATNING 

Ved grovt mislighold, herunder mislighold som kan begrunne heving, og som ikke kan tilskrives skytjenesteleverandøren til Leverandøren, kan Kunden kreve erstatning for dokumentert direkte økonomisk tap innenfor følgende begrensninger:   

  1. Tapets art og omfang må være adekvat og påregnelig etter vanlige prinsipper for erstatning i         avtaleforhold.  
  2. Tap av fortjeneste, indirekte tap, konsekvenstap, tap av data og andre følgetap dekkes ikke.   
  3. Erstatningskravet kan ikke overstige det samlede månedlige vederlag for lønnstjenester etter priser angitt i bilag 2.  
     

Ansvarsbegrensninger i pkt. b og c gjelder ikke dersom vedkommende part har utvist grov uaktsomhet eller forsett.   

   

7.4 HEVING 

Er misligholdet av en slik art at det har vesentlig betydning for Kunden, og det ikke kan avhjelpes uten at Kunden påføres vesentlig kostnad eller ulempe, kan Kunden etter å ha gitt Leverandøren skriftlig varsel og rimelig frist til å bringe forholdet i orden, heve avtalen med 1 mnd. varsel.   

 
 

    8. MISLIGHOLD FRA KUNDENS SIDE   

   

Kunden opptrer i mislighold, hvis Kunden ikke betaler til avtalt tid og/eller ikke oppfyller sine plikter etter Avtalen.    

   

Ved forsinket betaling påløper morarenter i samsvar med den til enhver tid gjeldende prosentsats etter lov om renter ved forsinket betaling.    

   

Hvis Kunden ikke oppfyller sine plikter etter Avtalen, kan Leverandøren kreve vederlag for sannsynliggjorte merutgifter som Leverandøren blir påført som følge av dette.   

   

Dersom betalingsmislighold, samt vederlag for sannsynliggjorte merutgifter ikke rettes etter mottatt purring og purringens betalingsfrist, kan Leverandøren stenge Kundens tilgang til Tjenesten. Tilgang gjenåpnes første virkedag etter at Leverandøren har mottatt korrekt betaling.   

   

Kundens eller Brukernes mislighold av lisensvilkår og/eller Leverandørens Acceptable Use Policy kan føre til umiddelbar suspensjon og/eller heving av avtalen.    

   

Kunden skal holde Leverandøren og dens representanter skadesløs for direkte og indirekte tap og erstatningskrav, inkludert, men ikke begrenset til krav fra underleverandører, som måtte følge av Kundens eller sluttbrukernes brudd på Avtalens lisensvilkår eller Acceptable Use Policy.    

   

   

    9. FORCE MAJEURE   

   

Dersom Avtalens gjennomføring helt eller delvis hindres, eller i vesentlig grad vanskeliggjøres av forhold som ligger utenfor partenes kontroll, suspenderes partenes plikter i den utstrekning forholdet er relevant, og for så lang tid som forholdet varer. Slike forhold inkluderer, men er ikke begrenset til streik, lockout, og ethvert forhold som etter norsk rett vil bli bedømt som force majeure. Hver av partene kan imidlertid si opp avtalen med én måneds varsel dersom force majeure-tilfellet gjør det særlig byrdefullt for vedkommende å opprettholde avtalen.   

   

   

    10. IP RETTIGHETER OG LISENS  

   

Leverandøren er eier og har alene en eksklusiv rett til systemet som nærmere beskrevet i bilag 1 hertil, inkludert, men ikke begrenset til, kildekoden, enhver dokumentasjon, konfigurasjon og alle senere utviklinger dertil, alle applikasjoner som er basert på den ovennevnte kildekoden og/eller er inkludert i systemet.    

   

Kunden gis en ikke-eksklusiv, begrenset lisens til å bruke systemet utelukkende i henhold til denne Avtalen.   

   

Kunden har ikke rett til å dekompilere, demontere eller på annen måte modifisere systemet, dets kildekode eller tillate at andre gjør det.   

   

Kunden kan ikke fremstille systemet som sitt eget og/eller under et annet markedsnavn.   

Kunden erverver ingen lisens eller rett under noen opphavsrett, patent, merkevare, tjenestemerke eller annen eiendomsrett eller lisens, med unntak av de lisensrettighetene som uttrykkelig fremgår av denne Avtalen.   

   

Leverandøren står fritt til å endre kildekoden, systemet og alle produkter som systemet er basert på uten varsel og uten Kundens forhåndssamtykke.   

   

   

    11. TAUSHETSPLIKT  

   

11.1 OMFANG   

   

Partene skal behandle alle opplysninger og materiale som bedriftshemmelighet og bevare taushet om alle konfidensielle opplysninger og materiale. Tilsvarende gjelder alt materiale som er merket med konfidensielt, samt opplysninger om noens personlige forhold, opplysninger som kan skade en av partene, eller som kan utnyttes av utenforstående i næringsvirksomhet.   

   

11.2 HVEM TAUSHETSPLIKTEN GJELDER   

   

Taushetsplikten gjelder partenes ansatte og andre som handler på partenes vegne i forbindelse med gjennomføringen av avtalen.   

   

11.3 FORHOLDSREGLER   

   

Partene plikter å ta de forholdsregler som er nødvendige for å sikre at materiale eller opplysninger ikke blir gjort kjent for andre i strid med pkt. 12, og at det ikke skjer utilsiktet spredning av programmer eller dokumentasjon.   

   

Pkt. 11. gjelder også etter at avtalen er opphørt. Ansatte eller andre som fratrer sin tjeneste hos en av partene skal pålegges taushet også etter fratredelsen om forhold som nevnt ovenfor.   

   

 

    12. GDPR   

   

Kunden samtykker i at Leverandøren vil behandle og lagre Kundens data i henhold til vedlagt Databehandleravtale. Databehandleravtalen vil ha forrang ved eventuell konflikt med bestemmelsene i denne Avtalen knyttet til behandling av personlig informasjon.     

 

   

    13. ENDRINGER   

   

Leverandøren står fritt til å gjøre endringer i system/tjeneste i forhold til beskrivelsen som fremgår av bilag 1, samt lansere oppgraderte eller nye versjoner av systemet/tjenesten uten forhåndsgodkjennelse fra Kunden.    

   

Hvis Kunden etter at Avtalen er inngått, har behov for å endre kravene til ytelsene eller andre forutsetninger for Avtalen på en slik måte at ytelsenes karakter eller omfang blir annerledes enn avtalt, kan Kunden be om en endringsavtale. Leverandøren kan gjøre sitt samtykke betinget av justeringer i vederlag eller tidsplaner.  Kunden kan imidlertid ikke be om endringer som vesentlig vil medføre en endring i tjenesteleveransen.   

   

Leverandøren forbeholder seg retten til å gjøre endringer og forbedringer til Tjenesten slik definert i bilag 1. Dersom endringene medfører vesentlige avvik til tjenesteleveransen vil partene forhandle nærmere om en endringsavtale.   

   

Endringer i Avtalen skal være skriftlige, og de må være undertegnet av personer med fullmakt til å binde hver av partene. Det skal føres et løpende register over endringer i avtalen. Dette registeret utgjør bilag 3.    

   

   

    14. LOVVALG OG VERNETING   

   

Denne avtalen er underlagt norsk rett.   

   

Uenighet om virkning, innhold eller gjennomføring av avtalen skal forsøkes løst ved forhandlinger.    

   

Fører ikke forhandlingene frem, skal partene forsøke å avhjelpe uenigheten ved hjelp av mekling iht. Advokatforeningens retningslinjer for mekling. Dersom partene ikke enes om en mekler, skal mekleren utvelges iht. Advokatforeningens retningslinjer.    

   

Dersom meklingen ikke fører frem, kan hver av partene anlegge søksmål ved Leverandørens verneting.   

 


    15. AVTALENS OPPHØR    

   

Ved avslutning av avtalen skal partene avtale prosedyre for overlevering av de innsamlede og arkiverte dokumenter som omhandler Avtalen med Kunden samt Kundens data.    

 
 

    16. VARIGHET OG OPPSIGELSE AV AVTALEN   

   

Denne avtale er inngått i henhold til ovennevnte betingelser. Avtalen er løpende med 3 måneders oppsigelse.   

   

   

    17. TJENESTENIVÅ/SLA   

   

Tjenesten er en standard programvare som leveres "som den er". Nettlønn vil benytte kommersielt rimelige tiltak for å sikre best mulig oppetid og funksjonalitet for Tjenesten, men gir ingen garanti for at Tjenesten til enhver tid er fri for feil eller driftsavbrudd.