Her kommer en lenke til generelle regler ang lønns- og beskattningsrutiner i Svalbard.

https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/arbeidsgiver/a-meldingen/veiledning/spesielle-grupper/svalbard/

Til å kjøre lønnsutbetaling for Svalbard i Nettlønn det er viktig å tilpasse opprettet i Nettlønn:

1. Velg [...]-knapp - Innstillinger - Systemoppsett.
Sett hake på sjekkboksen "Vis Skatte og avgiftsregler på Lønnsart "

2. Under ansatte og annet  fylles  inn feltene "Tilleggsinformasjon kun hvis opphold på Svalbard, JanMayen og Bilandene (alle 4 feltene fylles ut).

3. Velg [...]-knapp, innstillinger og lønnsarter. Her trenger man egne lønnsarter hvis noen er på land og noen er på Svaldbard. Hvis kun aktuelt med Svaldbard så kan du bruke eksisterende lønnsarter og sette på skatte og avgiftsregel "Svalbard" i rullgardinen "Beskrivelse av lønnsinntekt" MEN husk å bruke samme ltkodenr som opprinnelig.

F.eks.

LA1 fastlønn vanlig:

LA2 fastlønn Svalbard:

4. Når det gjelder skatten skal skattetrekket også inneholde skatte og avgiftsregel "Svaldbard".

Her  er det lurt kopiere  lønnsart 950 og opprette ny lønnsart for eks: 951. Øverst i inntektsbeskrivelsen velg forskuddstrekk (Svalbard). Denne lønnsarten skal benyttes for å få riktig skattetrekk.
Det er også viktig å opprette  en lønnspost med art 951 og leggerinn skattetrekket. Satsen kan være bruttolønn f.eks og antall er skatteprosent delt på 100 (slik at 10% skatt blir 0,1 i antall feltet).

eksempel: