Slik utbetaler du feriepenger for timelønnede i NettLønn. 

 

Gå til «Lønnsposter» i menyen til venstre og klikk på «Feriepenger» og bildet nedenfor vises.

Som standard, foreslår NettLønn feriepengeberegning tilpasset fastlønnede, det vil si at systemet foreslår å utbetale feriepenger opptjent i fjor, og å trekke alle feriedagene i lønnskjøringen. 

 

Har du bare ansatte på timelønn, fjerner du hakene «Antall dager lønn / trekk».

 

Har du en kombinasjon av timelønnede og fastlønnede kan det være fornuftig å generere feriepenger for en av ansattgruppene først. Under «Inaktive ansatte og avlønningstype» og rullgardinen «Alle», kan du endre til «Andre avlønningstyper»  for å sortere på timelønnede og deretter velge alle / aktuelle ansatte i denne kategorien.  

 

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, line

Automatisk generert beskrivelse

 

Når du har gjort eventuelle justeringer, velg «Generer». NB! Feriepengene skal ikke registreres direkte i lønnsposter - Det er viktig å benytte valget: «Generer» nederst på siden for å få korrekt feriepengeberegning.

Når du har generert feriepengene, gå tilbake til lønnsposter. Linjene for feriepenger til utbetaling har nå lagt seg på de ansatte.


Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, line

Automatisk generert beskrivelse

 

Vi anbefaler også at man sjekker om ansatte som har sluttet (er inaktive), kan ha feriepenger til gode. Det gjøres slik;


Et bilde som inneholder tekst, programvare, Nettside, Dataikon

Automatisk generert beskrivelse 

 

Når man har gjort ønskede justeringer, gå til «Lønnskjøring» og juster utbetalingsdato. For timelønnede skal man alltid benytte skatteberegning «Fullt trekk». Feriepengene fra forrige år utbetales trekkfritt, og eventuelle tilleggstransaksjoner skal beskattes normalt for timelønnede.


 

Eksempel på lønnsslipp;

Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, nummer

Automatisk generert beskrivelse 

 

 

Beskrivelse av hvordan man kjører feriepenger for fastlønnede finner du her.

 

Se denne artikkelen dersom du skal utbetale feriepenger sluttoppgjør

Se denne artikkelen dersom dere ønsker å gå igjennom innstillinger av feriepengeprosent, innstillinger på lønnsarter som inngår i grunnlaget for beregning av feriepenger mm.