Å gjenåpne en lønnskjøring er ikke helt risikofritt, da systemet vil gjøre rekalkualeringer på lønnskjøringer som allerede er rapport og utbetalt. Fordi noen beregninger baserer seg på akkumulerte verdier (ekstra arbeidsgiveravgift, feriepenger etc) må vi gjenåpne alle kjøringer bakover i tid før vi kan gjenåpne den aktuelle lønnskjøringer. 

Så kan dere gjøre rettelsene og lukke kjøringene igjen i riktig rekkefølge. 

 

Før vi gjør noe vil vi gjerne vite årsaken til at dere ønsker å gjenåpne kjøringen, slik at vi kan hjelpe til å vurdere om dette er den beste løsningen i dette tilfellet.

 

Hvis gjenåpning er riktig løsning, må dere eksportere ut bankliste for alle lønnskjøringer i forkant av gjenåpning. Denne brukes til å avstemme at utbetalte beløp ikke er endret når kjøringen er lukket på ny.

Dere må også bokføre lønn på nytt og sende inn nye a-meldinger for alle perioder vi gjenåpner kjøringer for.


Nedenfor er en beskrivelse på hvordan man kan korrigere en lønnskjøring (kun den siste) som er godkjent.

Man kan nullstille en lønnskjøring ("gjenåpne" den)  for å gjøre endringer / rette opp feil og deretter godkjenne lønnskjøringen med samme utbetalingsdato på nytt. MERK! Hvis man nullstiller en lønnskjøring benyttes skatteopplysningene som ligger på ansattkortet nå. Dersom lønnskjøringen er tilbake i tid, kan skattekortet ha blitt endret. Det er derfor svært viktig å kontrollere at skatten på de ansatte ikke endrer seg fra opprinnelig kjøring (eller eventuelt ha en god grunn til at skattebeløp skal endres.) 

Dersom det er behov for å justere skattetrekket på grunn av endring av skattekort, kan man benytte lønnsart 950 "ekstra skattetrekk" for å justere beløpet.  


1. Gå til ... (menyen på venstre side) - Innstillinger - Oppdater lønnskjøring. (Bilde 1) + oppdater. 



2. Pass på hvilken lønnskjøring jobber du med. (Bilde 2, klikk på tallet for å endre til riktig kjøring hvis det er nødvendig).  


3. Gjør nødvendige endringer og kontroller resultatet før du godkjenner lønnskjøringen og lever A-melding på nytt. 

Her er kort film om nullstill-/slette lønnskjøring: https://www.youtube.com/watch?v=KRRUOeGVCFU