For å ta ut betalingsinformasjon for skatt og arbeidsgiveravgift, velg "Rapporter" i venstre marg --> A-melding --> Terminrapport.

Valg av termin

Velg aktuell termin fra nedtrekksmeny. Nettlønn vil foreslå rapport for terminen du er i ved uttak av rapport.

Varsling og feilmelding i Terminrapport

Det er satt opp validering i Terminrapporten for å sikre at rett informasjon har blitt håndtert. Valideringen kommer opp som varslinger på toppen av rapporten, slik du ser på bilde under (rød firkant). Du vil få varsel ved differanse mellom Nettlønn og A-melding dersom du for eksempel har en lønnskjøring i Nettlønn som det ikke er sendt A-melding for, eller om beregnet avgift ikke samsvarer.

Dersom alvorlighetsgraden av feilmeldingen er for høy, vil man ikke kunne laste ned betalingsfilen. Anbefalingen er da at man korrigerer de feil som kommer opp før man tar ut terminrapporten slik att det blir riktig rapportering hele veien.

Last ned betalingsfil

Under knappen "Last ned" til høyre (markert med rød boks i bildet under) kan du laste ned PDF utgave av rapporten og betalingsfil i DIRREM-format. Betalingsfilen kan lastes opp i .Net Autopay eller direkte i banken, så lenge avtaler for dette er opprettet.

Hvis det er forskjellige kontonummer for ArbeidsgiverAvgift (AGA) og Forskuddstrekk, lages det 2 betalingsfiler, ellers blir det bare en fil.

Rapportens oppbygning

Rapporten vil vise hva som skal betales for skatt, arbeidsgiveravgift og eventuelt finansskatt og utleggstrekk skatt i den øverste boksen. Rapporten vil oppdateres automatisk om du sletter eller nullstiller og korrigerer en lønnskjøring i terminen.

Selve rapporten er delt opp i tre seksjoner:

• Betalingsinformasjon
  • Detaljer for Termin
    • Grunnlag
    • Beregnet

Under vil du se alle detaljene for terminen, med beregnet grunnlag per lønnskjøring i aktuell termin, så hva som er beregnet skatt og avgift per lønnskjøring, og til sist detaljer om utleggstrekk skatt.

Betalingsinformasjon

“Å betale” kolonnen er beregnet basert på Grunnlaget i Arbeidsgiveravgiften og Forskuddstrekk. Fra og Til kontonummer, under samme seksjon, er fra hvor pengene dras og til hvilken konto de betales til. KID referansen er koblet til selve betalingen. Lengst til høyre har du betalingsfrist når det skall vare innbetalt. Dersom man har Finansskatt legges dette på en ny linje under Betalingsinformasjon.

Detaljer for termin

Under seksjonen “Detaljer før Termin”, kan man se litt mer i detalj hva som har skjedd i de Lønnskjøringene som faller innenfor perioden for den aktuelle terminen. Dette er ment som bakgrunnsinformasjon til selve betalingsinformasjonen med oppdeling per lønnskjøring.

Under “Beregnet” finner du en splitt per kalendermåned. Hvilket oppsummert skal bli det samme som det er i selve topp- seksjonen med Betalingsinformasjon.

Overføring for 24SevenOffice brukere

24/7 Office brukere kan bruke denne rapporten for avstemming, men metoden for å overføre betalingsfilen er litt annerledes, og beskrives under:

Under UT/INN => Regnskap (UT) =>  24SevenOffice

Velg så "betaling termin" i rullegardinen, slik som vist i bildet under, og da blir betalingsoppgavene overført til 24SevenOffice.

Forrutsetningne for denne koblingen mot 24SevenOffice er:

• A-melding må ha blitt avklart før man kan gjøre denne sendingen.
  • I 24SevenOffice - Leverandører er oppsatt på riktig måte
  • I 24SevenOFfice – Kontoer er oppsatt på riktig måte