Når administrator av Nettlønn-abonnementet har fått innlogging må første kunde opprettes før andre brukere kan opprettes.

1. LOGG INN PÅ www.nettlonn.com
  2. OPPRETTE SELSKAP
    • Velg «NY»-knapp og «Nytt selskap» med en gang etter du har logget deg inn
    • Legg inn org.nummer og de fleste felt blir fylt inn automatisk
    • Kontonummer for drifts- og skattetrekkskonto må legges inn her, dette kan også legges inn senere, før første lønnskjøring.
    • Kontaktperson for selskapet er den som kjører lønna
    • Kopier «Fra Standard»:
      • Registre blir opprettet fra Nettlønn sitt standard register for systemoppsett, lønnsarter mm.
    • Velg «Opprett selskap» nederst i bildet. Finn selskapet i oversikten, velg aktuelt år på selskapet du har opprettet, og du vil få en pop-up som tar deg direkte til registrering av arbeidssted.
      •  Opprett aktuelle arbeidssteder. Til høyre for feltet «Virksomhetsnummer» finner du et verden-symbol, her kan du søke direkte i Brønnøysundregistrene og finne aktuelt virksomhetsnummer. Kopier nummeret, lukk bildet og lim inn i feltet, fjern mellomrom i virksomhetsnummeret og trykk «Lagre».
        • Tips: Skriv inn stedsnavnet på arbeidsstedet før du lagrer, så blir det enklere å skille lokasjoner fra hverandre senere.
        • Tips: Huk av i feltet «Kopier sone/virksomhetsnr til alle ansatte» om du har ett hovedarbeidssted for alle ansatte.
  3. OPPRETTE BRUKERE I ABONNEMENTET
    • Stå inne på selskapet som er opprettet
    • Velg [..]-knapp i venstre marg –> Administrasjon –> Administrer brukere. (Dette menyvalget er det kun administrator som kan se i Nettlønn)
    • Velg «NY»-knapp, legg inn e-postadresse for brukeren og et midlertidig passord som du deler med brukeren. Dette passordet kan brukeren selv endre etter første gangs innlogging. Lagre.
    • Trykk på (i)-knappen ved siden av brukeren som er opprettet, og gi aktuelle tilganger til brukeren. Huk av på aktuell kunde.
    • For å kunne utføre alle normale oppgaver på en lønnskunde, anbefaler vi å gi disse tilgangene:
    • Vi anbefaler å opprette alle brukere i lønnsavdelingen med det samme, slik at det er klart når de skal opprette kunder i systemet.

Det jobbes med å lage en ny løsning for tilgangsstyring i Nettlønn, denne siden vil bli oppdatert etter lansering.