Hva er kjeding av lønnsarter?

Kjeding av lønnsarter er en nyttig funksjon som gjør det enklere å registrere lønn for ansatte med faste tillegg eller fradrag. Her er en enkel guide som viser deg hvordan du kan bruke denne funksjonen:

Velg [..]-knapp i venstre marg

• Gå til Innstillinger –> Kjeding lønnsarter

• Begynn med å lage en ny mal for kjeding

• Ny –> skriv navnet på malen –> velg lønnsart du vil bruke som grunnlag for kjeding –> lagre
  • Koble deretter til kjedearten som automatisk skal registreres ved bruk av grunnlagsart

• [+]-tegn til venstre for mal –> legg inn ønsket kjedeart –> lagre –> [-]-tegn for å minimere redigeringsbildet
    • Om kjedearten du velger ikke har fast sats, eller du ønsker å overstyre den, kan du velge beløp eller prosent av hovedart her. I dette tilfellet har kjedearten «trekkpliktig bilgodtgjørelse» en fast sats.

Legg kjedingen til utvalgte ansatte

• Marker kjedingen du ønsker å bruke –> trykk på kopier-knapp –> velg ansatte som kjedingen skal gjelde for –> lagre

Hvordan fungerer det?

Neste gang du registrerer lønnsart 300 Bilgodtgjørelse, vil lønnsart 310 Trekkpl. bilgodtgjørelse automatisk komme med samme antall km. under lønnsposter.

Husk at om du får nye ansatte som kjedingen skal gjelde for, må disse legges til her.

Vi håper denne veiledningen har vært nyttig for deg.

Lykke til!